NOS SportAangepast

De Bakker ontsnapt in openingspartij tegen Zweden

De Bakker verslaat Ymer na 3,5 uur tennis

Thiemo de Bakker heeft het Nederlandse Davis Cup-team op een 1-0 voorsprong gezet tegen Zweden. In een slopende, grillige partij versloeg hij Elias Ymer in vijf sets: 6-4, 6-4, 1-6, 4-6, 7-6 (2).

De 20-jarige Zweed van Ethiopische afkomst opende sterk. Hij kwam met zijn harde service in een hoog tempo op 3-0. De Bakker, de mondiale nummer 142 bleef rustig, strafte het onstuimige spel van zijn jonge opponent af en pakte met een schitterende forehand langs de lijn de set. Smashend trok de 27-jarige De Bakker de tweede set naar zich toe.

Tiebreak in vijfde set

In het derde bedrijf kwam Ymer, de nummer 150 van de wereld, in een flow, De Bakker liet die set achteloos lopen en gaf in de vierde een 4-1 marge weg. Ymer leek nu aan de winnende hand, maar bleek te wisselvallig. De vijfde set ging tot 3-2 in de tiebreak gelijk op, waarna De Bakker alsnog wist door te drukken.

Inzet van het duel in het Zweedse Bastad is behoud voor de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone, een niveau onder de Wereldgroep. De verliezer moet in oktober nog aan de bak tegen Israël om degradatie naar Groep II te voorkomen.

De Bakker: het was niet heel mooi

"Ik leef nog", vertelde De Bakker lachend na afloop. "We waren allebei heel gespannen en het was zeker geen mooie wedstrijd. Ik bleef lang rustig en daardoor kon ik die eerste twee sets winnen. Helaas raakte ik het daarna kwijt, maar gelukkig wist ik in de tiebreak de winst veilig te stellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl