Davy Propper met veel bloed op zijn hoofd
NOS VoetbalAangepast

De Jong voelt zich bestolen en Pröpper moest penalty nemen

De 1-0 nederlaag van PSV tegen Atlético Madrid in de Champions League laat bij de Eindhovenaren een extra bittere smaak na. "We hebben niet gekregen wat we verdienden", concludeerde aanvoerder Luuk de Jong.

Na afloop bleek ook dat niet Andrés Guardado maar Davy Pröpper de aangewezen man was voor de penalty's, maar uitgerekend op het moment dat PSV vanaf elf meter de 1-1 had kunnen maken werd de beoogde penaltynemer nog behandeld aan zijn hoofdwond.

"Ik stond op het lijstje ja, maar ik stond niet in het veld. Ongelooflijk", zei Pröpper na afloop met hechtingen in zijn hoofd. Andrés Guardado miste de strafschop en in de rest van de wedstrijd deed PSV vergeefse pogingen de gelijkmaker te forceren.

Pröpper: ik stond op het lijstje voor de penalty

Pröpper liep zijn hoofdwond op bij de goal van Atlético: hij kwam hard in botsing met José Giménez. De scheidsrechter had het spel stil kunnen leggen, maar deed dat niet, waardoor Atlético kon scoren. Na afloop werd in de catacomben flink gediscussieerd of arbiter Martin Atkinson het spel had moeten stilleggen.

"Bij een hoofdwond wordt er vaak gefloten, maar het was geen elleboogstoot of zo. Het zat even niet mee, laten we het zo maar zeggen", zei Pröpper.

De Jong hekelt arbitrage

"Iedereen zal zeggen dat er meer inzat", liet aanvoerder Luuk de Jong weten. "Een gemiste penalty, een afgekeurde goal. Bij hun goal kan hij fluiten, want Davy ligt met zijn hoofd op de grond. We hadden nog een tweede penalty moeten krijgen. Dan denk je wel: we hebben niet gekregen wat we verdienen."

De Jong blijft foeteren op de arbitrage

De Jong scoorde in de openingsfase, maar weet nog steeds niet waarom zijn goal niet telde. "Normaal weet je wel een beetje of de scheids kan gaan fluiten, maar nu ging ik juichen omdat ik niet eens het gevoel had dat er iets aan de hand was. We zijn echt bestolen. Het sloeg nergens op."

Heeft PSV verloren door de arbitrage? De Jong na een lange stilte: "Mwah, moeilijk. We hadden het zelf natuurlijk ook beter moeten doen, maar ik baal er wel van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl