PSV verliest van Atlético, maar ook van zichzelf

PSV is de Champions League gestart met een 1-0 thuisnederlaag tegen Atlético Madrid, de verliezend finalist van vorig seizoen. Bij de Eindhovenaren miste Andrés Guardado in de eerste helft een penalty.

• ANP
    Andres Guardado legt aan voor zijn penalty...
  • ANP
    ...maar mist.

PSV heeft nu zes van zijn laatste negen strafschoppen gemist en elf van de laatste achttien. Luuk de Jong mag ze voorlopig niet meer nemen en daarom ging Guardado achter de bal staan, maar hij miste dus ook.

Het duel ging flitsend van start met een goede ingreep van doelman Jeroen Zoet, die voorkwam dat Filipe Luís kon scoren en een afgekeurd doelpunt van Luuk de Jong. Hij kopte binnen, maar volgens de arbiter ging er een duw van Héctor Moreno aan vooraf.

Kort voor rust scoorde Atlético. Terwijl Davy Pröpper na een kopduel met een bebloed hoofd op de grond lag, schoot Saúl Ñíguez met een prachtige volley raak.

PSV protesteerde hevig bij arbiter Martin Atkinson omdat het spel stilgelegd dient te worden als een speler een hoofdblessure heeft, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee.

Kort daarna was hij PSV wel behulpzaam door een duikelpartij van Luciano Narsingh te belonen met een strafschop. Guardado voegde daarop een nieuw hoofdstuk toe aan PSV's penaltytrauma.

• ANP
    Saúl Ñíguez haalt uit voor de 0-1, terwijl Davy Pröpper op de grond ligt met een hoofdblessure
    Phillip Cocu spreekt Jetro Willems streng toe

PSV liet ook na rust de door coach Phillip Cocu gepredikte lef en passie zien, al leverde dat niet meteen grote kansen op. Wel vond Joshua Brenet met een fraaie pass De Jong, die de bal vervolgens naast kopte.

Atlético had het duel onder controle en was gevaarlijker via Kevin Gameiro (zijnet) en Antoine Griezmann zag daarna een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Knokken

Met bewonderenswaardige inzet bleef PSV knokken voor een punt. Hands van Diego Godín bij een luchtduel met De Jong had een penalty moeten zijn, maar de arbitrage had het niet waargenomen.

En een kopbal van invaller Gastón Pereiro en een uithaal van de ook ingevallen Bart Ramselaar leverden niet het verdiende gelijkspel op.