Phillip Cocu op het trainingsveld
NOS VoetbalAangepast

'Atlético Madrid is sterker geworden'

Vorig seizoen boog PSV pas na strafschoppen voor Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. Dinsdag in Eindhoven begint voor de Eindhovenaren een nieuw avontuur, tegen uitgerekend Atlético. Volgens trainer Phillip Cocu is er voor PSV misschien wel meer mogelijk dan vorig jaar.

"We moeten creatief zijn en een goede stap zetten", aldus Cocu. "Dan is incidenteel succes mogelijk. Opgeven staat niet in mijn woordenboek. We moeten proberen het maximale uit onze mogelijkheden te halen en ook geloven in onze kansen. Als je niet het geloof hebt dat er iets te halen is, hoef je eigenlijk niet te beginnen."

Atlético Madrid boekte afgelopen zaterdag zijn eerste zege in de Spaanse competitie. Na twee gelijke spelen wonnen de Madrilenen met 4-0 bij Celta de Vigo, volgende maand de tegenstander van Ajax in de Europa League.

Cocu: we moeten topdag hebben

Van het basisteam dat PSV vorig jaar de baas was, staan alle spelers nog onder contract bij Atlético. Ook sterspeler Antoine Griezmann en trainer Diego Simeone bleven de club trouw. De Spanjaarden versterkten zich met onder anderen spits Kévin Gameiro (Sevilla), de Argentijn Nicolás Gaitán (Benfica) en de Kroatische verdediger Sime Vrsaljko (Sassuolo).

"Ze hebben klassespelers en een paar goede transfers gemaakt", aldus Cocu. "Ze zijn sterker geworden. Zeker in de breedte hebben ze een kwaliteitsimpuls gekregen. Maar wij hebben ook een goede ploeg. We moeten een topdag hebben en van de paar kansen die we krijgen er één of twee benutten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl