Antoine Griezmann was met twee kopgoals en een assist de grote man bij Atlético

Eerste competitiezege voor PSV-tegenstander Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft de eerste zege te pakken in de Spaanse competitie. De tegenstander van PSV in de Champions League (aanstaande dinsdag) overtuigde lange tijd nauwelijks, maar won wel bij Celta de Vigo, volgende maand de tegenstander van Ajax in de Europa League. Het werd 4-0 voor Atlético.

De Madrilenen, slecht gestart aan de competitie met twee gelijke spelen, lieten in de eerste helft aanvallend weinig tot niets zien. Een ongevaarlijk afstandsschot van Antoine Griezmann en een kopbal van Diego Godín, die hoog over vloog, daar bleef bij het voor Atlético.

Celta stelde daar net iets meer tegenover. Iago Aspas was de aangever bij de twee grootste kansen in de eerste 45 minuten. In de tiende minuut stuurde hij Josep Sené weg, maar Atlético-keeper Jan Oblak verkleinde goed zijn doel en het schot van Sené belandde in het zijnet.

Na ruim een halfuur spelen tekende de Belg Theo Bongonda bijna voor de openingstreffer. Zijn schot ging rakelings langs de paal.

Griez'mann of the match'

Na rust schakelde Atlético een tandje bij en dat resulteerde al snel in de 0-1. Griezmann slingerde de bal vanaf rechts de zestien in en de geheel vrijstaande Koke hoefde alleen maar tegen die voorzet aan te lopen. Celta ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, waardoor Atlético meer ruimte kreeg.

Dat resulteerde in de 0-2 twintig minuten voor tijd. Dit keer was Griezmann de afmaker. Hij kopte fraai binnen op een voorzet van Saúl. Tien minuten later werd het ook nog 0-3. Opnieuw door een kopbal van Griezmann, ditmaal na een pass van Juanfran.

Vlak voor tijd maakte invaller Ángel Correa er ook nog 0-4 van. Een geflatteerde, maar op basis van de tweede helft wel verdiende zege.