Riechedly Bazoer
NOS VoetbalAangepast

Bazoer is 'zeker niet bang' voor de concurrentie

Ajax komt om in de middenvelders en als je dan niet in vorm bent, zoals Riechedly Bazoer, ben je je plek in de basis niet zeker. "Ik ga er niet over liegen: het team draait niet goed, maar ik persoonlijk ook niet."

Vorig jaar was Bazoer een zekerheidje, maar door een blessure in de voorbereiding maakte hij dit jaar een valse start. Net als Ajax zelf, met de uitschakeling in de Champions League, de nederlaag tegen Willem II en het gelijkspel tegen Roda JC.

"Ik heb nog vertrouwen in mezelf, maar iedereen ziet dat het minder gaat dan vorig jaar", vertelt Bazoer in aanloop naar de thuiswedstrijd van zondag tegen Vitesse. "Ik blijf hard werken en weet zeker dat ik er bovenop kom. Ik wil het de trainer zo moeilijk mogelijk maken en mijn hoge niveau van vorig seizoen halen."

Bazoer wil zijn ideale Ajax-middenveld niet opnoemen

Bij de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0 winst) zat Bazoer op de bank en koos trainer Peter Bosz voor Jairo Riedewald als controlerende middenvelder. En daarna trok de club ook nog Hakim Ziyech aan.

"Ajax is een grote club en Ziyech is een fantastische speler, die hoort Ajax ook te kopen", vindt Bazoer. "Ik ben zeker niet bang voor de concurrentie. Mijn ideale Ajax-middenveld? Nee, dat ga ik niet zeggen. Dan moet je bij de trainer zijn."

Eén doel: het landskampioenschap

Er was afgelopen zomer interesse voor Bazoer van andere clubs, maar hij besloot bij Ajax te blijven. "Ik ben hier nog niet uitgeleerd en heb nog een ding af te maken: landskampioen worden."

Vorig jaar ging het op de laatste speeldag mis bij De Graafschap en was de titel voor PSV. Bazoer: "Dit jaar moeten we hem naar Amsterdam halen."

Bazoer wilde Ajax niet verlaten zonder landstitel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl