NOS Nieuws

Dijksma wil weer op PvdA-lijst

Staatssecretaris Dijksma wil weer op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamer. Ze zegt dat ze niet "langs de zijlijn wil toekijken hoe ons land uit elkaar wordt gespeeld door politieke opportunisten". Ze wil de redelijkheid en het gezonde verstand terugbrengen in het debat. Dijksma is niet van plan om mee te doen aan de verkiezing om PvdA-lijsttrekker te worden.

Dijksma heeft een lange staat van dienst in politiek den Haag. Ze was van 1994 tot 2007 en van 2010 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Tussen die twee periodes was ze staatssecretaris van Onderwijs. Bij haar aantreden in 1994 was Dijksma het tot dan toe jongste Kamerlid.

In 2012 kwam ze op eigen verzoek niet meer terug in de Tweede Kamer en ze wilde zich oriënteren op een nieuwe baan. Die vond ze korte tijd later toch weer in Den Haag, niet in de Kamer, maar in het kabinet. Ze werd eind 2012 staatssecretaris van Economische Zaken als opvolgster van de opgestapte Co Verdaas en vorig jaar november stapte ze over naar Infrastructuur en Milieu. Daar verving ze de afgetreden Mansveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl