NOS NieuwsAangepast

Sharon Dijksma stopt als Kamerlid

PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma komt na de verkiezingen niet meer terug in de Tweede Kamer.

Ze zegt dat ze niet meer kan garanderen dat ze de volle periode van vier jaar Kamerlid zal zijn. Nu heeft Dijksma nog zwangerschapsverlof. "Twee jonge kinderen en wonen in het oosten van het land trekken een te zware wissel op mijn leven." zegt Dijksma. Ze maakt haar periode tot de verkiezingen gewoon af.

Dijksma zegt dat ze nu om zich heen kijkt voor een nieuwe baan. Ze was in de race om burgemeester van Nijmegen te worden, maar die baan ging naar de CDA'er Hubert Bruls, de burgemeester van Venlo.

Erecode

"Als je bij de PvdA begint aan een termijn, moet je het ook afmaken. Dat is een soort erecode. Ik kan dat niet meer garanderen. Vanochtend heb ik daarom een mail gestuurd naar al mijn collega's met dit besluit."

Sharon Dijksma (41) is al sinds 1994 lid van de Tweede Kamer en is het langstzittende Kamerlid. Ze begon toen als jongste lid van de Tweede Kamer. In het kabinet-Balkenende was ze staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

In 2007 was ze in de race voor de opvolging van Wouter Bos als fractievoorzitter. Toen was Dijksma al drie jaar vicefractievoorzitter van de PvdA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl