President Peña Nieto met Donald Trump
NOS NieuwsAangepast

Mexicaanse minister stapt op na 'gênant' bezoek Trump

Een week na het bezoek van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump aan Mexico heeft de Mexicaanse minister van Financiën zijn ontslag ingediend. Minister Luis Videgaray was een belangrijke adviseur van president Peña Nieto en zou een groot voorstander zijn geweest van de ontmoeting die Trump had met de president.

Een officiële reden voor het aftreden van Videgaray werd niet gegeven, maar verschillende media leggen een verband met het bezoek van Trump. De ontmoeting wordt in Mexico gezien als een gênante vertoning voor de president, die niet hard inging tegen Trumps controversiële uitspraken.

Luis Videgaray

De Republikein had Mexicanen onder meer uitgemaakt voor verkrachters. Ook ligt Trumps voorstel voor een grensmuur om illegale immigranten tegen te houden niet goed in het land, alleen al omdat hij zijn aanhang keer op keer belooft dat Mexico zelf voor de bouwkosten zal opdraaien.

Voor het bezoek van Trump hing Videgarays politieke lot al aan een zijden draadje vanwege de slecht presterende economie. Daarnaast lag hij overhoop met een aantal collega-ministers.

Peña Nieto heeft oud-minister van Buitenlandse Zaken Meade tot opvolger van Videgaray benoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl