Max Verstappen
NOS Sport

Nederlandse enclave ziet Verstappen elfde worden in chaotische GP

Max Verstappen heeft in een chaotische race niet in de punten kunnen rijden. In het Belgische Spa-Francorchamps werd de Nederlander teleurstellend elfde. Nico Rosberg won soeverein, Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo werd knap tweede. Het is voor Rosberg de zesde overwinning van het seizoen.

Eerste bocht

In de eerste bocht van de race ging het al mis voor Verstappen. De 18-jarige Nederlander, die vanaf de tweede plek startte, liep schade op toen hij botste met de Ferrari van Kimi Räikkönen, die op zijn beurt weer werd geraakt door zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel.

Verstappen hield het met een beschadigde voorvleugel vervolgens nog even vol op plek twee, maar viel al snel ver terug. Hij slaagde er wel in de pits te bereiken, waar de vleugel werd vervangen.

Max Verstappen komt in botsing met Räikkönen en Vettel

Chaotische race

De grote enclave van naar België afgereisde Nederlandse fans werd getrakteerd op een waar spektakel. Niet alleen de eerste bocht maar ook de eerste ronden van de grand prix in Spa-Francorchamps verliepen tumultueus.

Carlos Sainz viel uit met een klapband, Pascal Wehrlein klapte met zijn Manor op de McLaren van Jenson Button en Marcus Ericsson kon de race niet uitrijden omdat hij problemen had met zijn Sauber-bolide.

In ronde zes ging het goed mis; Kevin Magnussen crashte met topsnelheid tegen de zijkant. Een zware klap, maar de Deen leek ongeschonden uit zijn total loss Renault te stappen.

De coureurs reden vervolgens een paar rondjes achter de safetycar rond, maar in de negende ronde werd de race met een rode vlag alsnog voor bijna twintig minuten stilgelegd. Het wrak van Magnussen kon zo worden opgeruimd en ook de baan kon hersteld worden. Verstappen lag op dat moment op de veertiende plaats.

Max Verstappen passeert zijn fans op het circuit van Spa-Francorchamps

Inhaalrace Hamilton

De Brit Lewis Hamilton wist gedurende de race als een malle op te klimmen. De regerend wereldkampioen moest achteraan beginnen omdat hij voor de zesde keer dit seizoen zijn motor verving, terwijl dit maar vijf keer is toegestaan. Dankzij de vele crashes, uitvallers en een aantal mooie inhaalraces eindigde hij uiteindelijk als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl