Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen: gat naar Mercedes is verrassend klein

Hij vond de vraag te lastig om te beantwoorden. "Had ik polepositie kunnen pakken als ik die problemen in de derde training niet had gehad? Zou kunnen. Ik weet het niet. Het gat naar Mercedes is in elk geval verrassend klein", keek Max Verstappen terug op de voor hem geweldig verlopen kwalificatie voor de GP van België.

Weer een record

Die leverde de 18-jarige Nederlander weer eens een record op. Verstappen zette in de kwalificatie de tweede tijd neer, waardoor hij zondag als jongste coureur ooit in de geschiedenis van de Formule 1 van de eerste startrij vertrekt. "Prachtig dat ik weer een record uit de boeken rijd, maar ik aas op andere records", keek hij met een schuin oog naar de WK-stand.

Verstappen kende een moeilijke zaterdagochtend op zijn thuiscircuit in Spa-Francorchamps. Red Bull haalde hem in de derde training snel naar binnen, omdat de versnellingsbak niet naar behoren functioneerde. Een kapotte sensor zorgde voor problemen en dat moest voor de kwalificatie worden opgelost. Dat lukte.

"Het complete team heeft uitstekend werk verricht", keek Verstappen terug op de tegenvaller voor hem en zijn tienduizenden fans. "De bolide was in de kwalificatie weer top. Het gaat eigenlijk het hele weekeinde al lekker. Alleen verloor ik door dat akkefietje zaterdagmorgen een uur. Voor de fans was dat ook niet leuk. Pole was misschien mogelijk geweest, maar ik denk dat Rosberg ook sneller had kunnen zijn."

Strategie zondag anders

Verstappen verwacht dat hij zondag in de race eerder dan de rest zijn bolide de pits in stuurt om zijn banden te wisselen. "Ik heb snel verse banden nodig, omdat ik start op supersofts. We zullen zien of dat dat een goed besluit is", keek hij vooruit. "Het is super dat er zoveel fans voor mij naar België zijn gekomen. Hopelijk kan ik zorgen voor succes. Ik ben in elk geval heel blij dat ik voor de ogen van mijn fans op de eerste startrij sta."

Nico Rosberg, die zijn zesde polepositie van het seizoen binnenhaalde, ging er zaterdag vanuit dat het zondag wel eens hard gevecht met de bolides van Red Bull kan worden. "Ze waren vrijdagmiddag in de training echt de beste. Verstappen en Ricciardo vormen een bedreiging", meende de Duitser van Mercedes. "En met al die Nederlanders op de tribunes verwacht ik een geweldige ambiance."

Max Verstappen passeert tijdens de derde training enthousiaste Nederlandse fans

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl