Op het eiland Bonaire wordt gezocht naar de daders van de dodelijke schietpartij van de Nederlandse politieagent.
NOS Nieuws

Justitie biedt hulp aan bij opsporing daders doodgeschoten agent op Bonaire

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie wil Bonaire helpen met de zoektocht naar de daders van de doodgeschoten Nederlandse politieagent op Bonaire. Dit maakte premier Rutte bekend op zijn wekelijkse persconferentie.

De ministers hebben vandaag stilgestaan bij het drama woensdag in de hoofdstad Kralendijk. Bij een achtervolging na een inbraakpoging werd de agent neergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis. Premier Rutte spreekt over een "gruwelijke moord".

Stap naar voren

Hij roemt het werk van politieagenten die dag en nacht klaar staan voor de veiligheid. "Zij doen een stap naar voren als anderen een stap terugdoen", stelt Rutte. De dood komt als een schok voor het kabinet, zegt de premier die zijn medeleven uitbrengt naar de nabestaanden.

De politieagent werkte in Nederland voor de Landelijke Eenheid, maar verhuisde later naar Bonaire. Het eiland is een bijzondere gemeente van Nederland, maar heeft een eigen politiekorps. Op het eiland is een zoektocht begonnen waar ook de hulp van de bevolking is gevraagd.

Van der Steur biedt hulp aan opsporing moord agent op Bonaire

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl