NOS NieuwsAangepast

Nederlandse politieagent doodgeschoten op Bonaire

Op Bonaire is een politieman doodgeschoten. Het gaat om een man die bij de Landelijke Eenheid in Nederland heeft gewerkt en later naar Bonaire is verhuisd. Daar trad hij in dienst bij de politie van Bonaire.

Gisteravond kreeg de politie een melding van een inbraak in de wijk Sabadeco, in Kralendijk, de hoofdplaats van Bonaire. Toen de politie aankwam, waren de verdachten nog in het huis. Er volgde een achtervolging waarbij de Nederlandse agent werd neergeschoten. Hij is in het ziekenhuis overleden. Zijn lichaam wordt overgebracht naar Nederland.

Klopjacht

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Op de luchthaven is extra bewaking en de kustwacht patrouilleert om te voorkomen dat de verdachten kunnen vluchten. Ook zijn de verloven van agenten op het eiland ingetrokken.

Er is een klopjacht gaande op de daders. De waarnemend korpschef heeft de bevolking op de lokale radio om hulp gevraagd bij de zoektocht. "Heb je informatie, neem dan contact met ons op. Help ons alsjeblieft", zei hij.

Het gebeurt niet vaak dat agenten op Bonaire het slachtoffer worden van dit soort geweld. "Naar mijn weten is dit de eerste keer op Bonaire dat een politieagent op deze manier om het leven komt", zegt NOS-correspondent Dick Drayer.

Bonaire is een bijzondere Nederlandse gemeente. Het eiland valt onder Haags gezag, maar heeft een eigen politiekorps, het Korps Politie Caribisch Nederland. Daarnaast zijn er ook agenten van de Nationale Politie gestationeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl