Speciale anti-terreur-eenheden bij het huis van de verdachte in Eisenhüttenstadt.
NOS Nieuws

Duitse terreurverdachte alweer vrijgelaten

De terreurverdachte die woensdag werd opgepakt in het Oost-Duitse Eisenhüttenstadt is weer vrijgelaten. Volgens de politie is er geen bewijs dat hij van plan was een aanslag te plegen. Hij zou psychisch niet in orde zijn.

De man van 27 werd woensdag aangehouden door een speciale anti-terreur eenheid. De verdenking was toen dat hij een terroristische aanval wilde plegen. Hij zou plannen hebben gehad om een spijkerbom te laten ontploffen op een stadsfeest.

Gisteravond werd hij weer vrijgelaten, maar het onderzoek loopt verder. Zo worden onder meer nog de computer, de telefoon en gegevensdragers van de verdachte onderzocht.

Bekeerd

De verdachte woonde nog thuis bij zijn moeder. De man bekeerde zich volgens de Duitse zender RBB een aantal jaren geleden tot de islam. De Duitse inlichtingendienst zou hem al in de gaten hebben gehouden.

In de woning werden onder meer posters met IS-symbolen, een camouflagepak, een gasmasker en een speelgoed-kalasjnikov aangetroffen. Verder lagen er vuurwerk en grondstoffen voor vuurwerk. Hij had op internet foto's gepost van zichzelf in het camouflagepak met de speelgoed-kalasjnikov.

Vorige maand werden in Duitsland twee aanslagen gepleegd door mannen die contacten hadden met IS-leden. Sindsdien is de beveiliging van evenementen verhoogd en de jacht op IS-sympathisanten geïntensiveerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl