NOS Nieuws

Beloning voor gouden tip na dood politieagent Bonaire

Het Openbaar Ministerie op Bonaire heeft een beloning van 10.000 dollar (ruim 8800 euro) uitgeloofd om de man te vinden die woensdagavond een Nederlandse agent doodschoot. De politieman werd onder vuur genomen na een melding van een woningoverval in Kralendijk.

Toen agenten bij het huis aankwamen, waren de overvallers nog binnen. Tijdens een achtervolging die volgde werd de Nederlandse politieman neergeschoten. Hij overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Eén van de daders zou gewond zijn geraakt aan zijn gezicht. Op het vliegveld en langs de kust van Bonaire zijn extra controles, om te voorkomen dat de overvallers het eiland verlaten. Ook zijn extra agenten opgeroepen.

Rust en veiligheid

Het OM en de politie nemen de zaak hoog op en willen de rust en het gevoel van veiligheid op Bonaire weer terugbrengen. "We willen de bevolking ervan verzekeren dat alle inspanningen worden gedaan om deze overval en dodelijke schietpartij zo snel mogelijk op te lossen."

Dit is iets zeer ernstigs, omdat het een enorm trauma voor het slachtoffer tot gevolg heeft. Zeker bij een kind.

Henry Hambeukers, hoofdofficier van justitie

Volgens hoofdofficier van justitie Henry Hambeukers werd onder meer een kind tijdens de overval bedreigd met een vuurwapen. "Dit is iets zeer ernstigs, omdat het een enorm trauma voor het slachtoffer tot gevolg heeft. Zeker bij een kind." Om de zaak op te lossen, wordt de hulp van de bevolking gevraagd.

Bonaire is een bijzondere Nederlandse gemeente. Het eiland valt onder Haags gezag, maar heeft een eigen politiekorps, het Korps Politie Caribisch Nederland. Daarnaast zijn er ook agenten van de Nationale Politie gestationeerd. Het lichaam van de omgekomen agent wordt naar Nederland gevlogen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl