Het terrein waar het Oktoberfest wordt gevierd
NOS Nieuws

Oktoberfest München extra beveiligd na aanslagen

München gaat de beveiliging rond het Oktoberfest opschroeven. Bezoekers mogen dit jaar geen rugzakken en grote tassen meenemen. Ook wordt het feestterrein omheind met een hek van zo'n twee meter hoog, zei de locoburgemeester van de Beierse stad.

In Beieren pleegden IS-aanhangers in juli twee aanslagen. Begin deze maand kwam daar een schietpartij in München bij. Horst Seehofer, de minister-president van Beieren, kondigde na deze incidenten extra veiligheidsmaatregelen aan.

München heeft nu besloten dat er een hek wordt neergezet zodat de politie bezoekers gemakkelijker kan controleren. Bij vorige edities was het terrein niet omheind. Ook worden extra beveiligers ingezet.

Liters

De locoburgemeester zei verder dat bezoekers van het jaarlijkse bierfeest geen jachtmessen mogen meenemen in hun lederhose. Alleen tassen met een inhoud van minder dan drie liter zijn toegestaan op het terrein.

Bij een van de aanslagen in Beieren, in Ansbach, blies een uitgeprocedeerde asielzoeker zichzelf op bij een festivalterrein. Hij droeg een explosief in een rugzak. De man wilde de bom laten ontploffen tussen de festivalbezoekers, maar beveiligers hielden hem tegen bij de ingang van het terrein. Twaalf mensen raakten gewond.

Het Oktoberfest begint op 17 september en duurt tot en met 3 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl