Premier Seehofer (CSU) van Beieren
NOS Nieuws

Maatregelen in Beieren: 'islamitisch terrorisme heeft ons bereikt'

De Beierse minister-president Seehofer vindt dat de Duitse overheid krachtig moet reageren op de aanslagen van de afgelopen tijd. "De tijd van eindeloze discussies is voorbij", zei de voorzitter van de CSU, de zusterpartij van de CDU van bondskanselier Merkel.

"We zullen al het mogelijke doen om de bescherming van de burgers te verbeteren", zei hij op een persconferentie naar aanleiding van de aanslag van zondag in Ansbach in Beieren. Daarbij kwam de dader om en vielen vijftien gewonden.

Oktoberfeste

Concreet noemde Seehofer de preventieve inzet van meer politie op straat, bijvoorbeeld bij grote evenementen zoals de Oktoberfeste in München dit najaar. Veiligheid is volgens hem onlosmakelijk verbonden met een sterke, zichtbare politie.

Volgens Seehofer heeft het islamitisch terrorisme Duitsland bereikt en is daardoor sprake van een nieuwe dimensie. De daders van de aanslagen in Ansbach en vorige week in een trein bij Würzburg maakten duidelijk dat ze sympathie hadden voor IS.

De aanslagen van de afgelopen week heeft volgens Seehofer Beieren in het hart getroffen en de mensen angstig gemaakt. "Zij eisen antwoorden van hun politici", zei Seehofer.

Bondskanselier Merkel heeft haar vakantie in het oosten van Duitsland afgebroken. Donderdag geeft ze een persconferentie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl