Medvedev op archiefbeeld
NOS Nieuws

Medvedev: betrekkingen met Kiev desnoods verbreken

De Russische premier Medvedev heeft gezegd dat Rusland de diplomatieke betrekkingen met Oekraïne verbreekt "als er geen andere manier is om de situatie te veranderen". De spanningen tussen de twee landen zijn de afgelopen dagen opgelopen. Volgens Rusland heeft Oekraïne dit weekend militairen de Krim in gestuurd om aanslagen te plegen, maar Kiev ontkent dat.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken opperde afgelopen week de mogelijkheid van het verbreken van de diplomatieke banden met Rusland. Maar hij zei de Oekraïners die in Rusland wonen niet in de steek te willen laten.

Escalatie

Rusland annexeerde in 2014 de Krim. De landen verbraken daarop de betrekkingen niet, vertelt correspondent David Jan Godfroid. "Het is op zich verbazingwekkend dat die diplomatieke banden nog bestaan."

Oekraïne plaatste gisteren zijn leger bij de Krim en in het oosten van het land in de hoogste staat van paraatheid. Volgens Russische persbureaus heeft het ministerie van Defensie vandaag laten weten dat Rusland een geavanceerde raketinstallatie op de Krim heeft geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl