NOS Nieuws

Vier Nederlanders gewond bij aanslagen Thailand

Bij de aanslagen van gisteravond en vannacht in de Thaise badplaats Hua Hin zijn vier Nederlanders gewond geraakt. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Het zijn drie vrouwen van 49, 23 en 18 jaar en een man van 72.

De vrouwen liggen nog in het ziekenhuis. Twee van hen zijn ernstig gewond. De Nederlandse man mocht na behandeling weer naar huis.

Premier Rutte zegt dat de Nederlandse ambassadeur op dit moment de Nederlandse gewonden bezoekt. Die heeft de gewonden en hun familie consulaire hulp aangeboden.

Minister Koenders zegt dat de Nederlandse ambassade in Thailand er alles aan doet om getroffen Nederlanders te helpen en te steunen. "Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun dierbaren."

Reisadvies

Ook in andere Thaise toeristenplaatsen waren bomaanslagen, maar het is niet duidelijk of ook daar Nederlanders slachtoffer zijn geworden. Bij het ministerie in Den Haag komen vrijwel geen telefoontjes binnen van verontruste familieleden en bekenden.

Buitenlandse Zaken raadt mensen aan om extra alert te zijn en drukbezochte plaatsen te mijden. Er is dus niet besloten tot een negatief reisadvies.

Kabinet betuigt medeleven aan slachtoffers Thailand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl