Willemijn Bos twee jaar geleden in actie voor Oranje tijdens de WK in Den Haag
NOS Sport

Na de rampspoed staat hockeyster Bos voor haar olympische debuut

Willemijn Bos geniet ervan dat ze zondag eindelijk haar olympische debuut kan gaan maken. De 28-jarige hockeyster miste vier jaar geleden de Spelen doordat ze vlak voor aanvang van het toernooi haar kruisband afscheurde.

"Nu ga ik de openingsceremonie híer bekijken in plaats van thuis. Natuurlijk gaat dat even door m'n hoofd en het is daardoor extra bijzonder om hier te zijn", beseft de 28-jarige libero van Laren.

Maar de 98-voudig international zal de openingsfestiviteiten niet in het stadion aanschouwen omdat ze zondag al met Oranje in actie komt. "We zullen met het team ergens gaan kijken, want het is wel een mooi moment."

Bos, die vorig jaar het middelpunt van de belangstelling was vanwege een roekeloze actie richting een collega-hockeyster, erkent dat ze professionele begeleiding heeft gehad om te kunnen praten over het langverwachte debuut op de Spelen. "Nu is het zover en daar heb ik het wel met iemand over gehad, wat dit nu voor mij betekent. Het is fijn dat ik daarin begeleiding heb gekregen", aldus de speelster.

De hockeyvrouwen zijn op de Spelen ingedeeld in een groep met China, Duitsland, Spanje, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Nederland opent het toernooi zondag om 17.30 uur (Nederlandse tijd) tegen Spanje.

Willemijn Bos beleefde vier jaar geleden de Olympische Spelen op krukken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl