NOS Sport

Bos: ik ben heel erg geschrokken van de beelden

Bos: heel erg geschrokken van de beelden

Ze kreeg veel over zich heen deze week. Maar daar heeft ze het ook wel naar gemaakt. Dat beseft Willemijn Bos maar al te goed. "Ik ben heel erg geschrokken van de beelden", vertelt Bos, nog zichtbaar aangedaan, voor het duel van haar club Laren tegen SCHC. "Ik heb het wel honderd keer in mijn hoofd afgespeeld: wat was het? Als je puur naar de beelden kijkt, dan is het naslaan."

In het competitieduel met Pinoké, van zondag 15 november, sloeg Bos tegenstandster Fréderique Malefason van achteren. Het incident ontging de scheidsrechters, maar op basis van de (gelekte) beelden heeft de hockeybond een onderzoek ingesteld. Nog voor de hockeybond tot een uitspraak kwam, besloot Bos zichzelf te schorsen. "Het voelde voor mij niet goed om vandaag hier op het veld te staan. Ik loop er niet voor weg en neem mijn verantwoordelijkheid."

Twee gezichten

In 2012 was ze de pechvogel van Oranje. Vlak voor het begin van het olympisch hockeytoernooi raakte ze geblesseerd. Zonder Bos ging de ploeg van Max Caldas op weg naar goud. Die titel ging aan Bos voorbij, maar ze kon rekenen op sympathie van iedereen.

Nu leert ze de andere kant van de medaille kennen. Of maakt Nederland kennis met een andere kant van Bos? "Ik heb meteen na de wedstrijd mijn excuses aangeboden en meteen gezegd dat ik nooit de intentie had om haar te raken. Nadat ik de beelden had gezien op maandag heb ik haar nog een keer gebeld. Want ik was zelf erg geschrokken. Dit is ook niet iets dat op een hockeyveld thuishoort."

Schorsing

Bos hangt een forse schorsing boven het hoofd. Na een vergelijkbaar incident in 2013, waarbij Seve van Ass door een onbesuisde klap van collega-international Valentin Verga tien tanden verloor, werd Verga voor zes duels geschorst.

Hockeyster Bos slaat na met stick

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl