Personeel van Air France tijdens een eerdere protestactie
NOS Nieuws

Een derde cabinepersoneel Air France gaat staken

Grofweg een derde van het cabinepersoneel van Air France zal vanaf woensdag het werk neerleggen. Dat hebben twee Franse vakbonden volgens persbureau Bloomberg laten weten.

Het personeel onderhandelt al lange tijd met het bestuur van de Franse tak van Air France-KLM over kostenbesparingen en betere arbeidsvoorwaarden.

De vakbonden hadden de stakingsplannen al aangekondigd, zodat de top van de Franse luchtvaartmaatschappij in de tussentijd met gunstigere voorstellen voor het personeel over de brug kon komen. Omdat dit volgens de bonden niet voldoende is gebeurd, legt een groot deel nu het werk neer.

Vluchten geannuleerd

De staking zal van 27 juli tot en met 2 augustus duren. Het is waarschijnlijk dat passagiers hier last van gaan krijgen. Een aantal langeafstandsvluchten zal vermoedelijk geschrapt worden, en ook op de korte afstanden zal hinder ontstaan. Passagiers zullen uiterlijk 24 uur van tevoren geïnformeerd worden over annuleringen en vertragingen. De vluchten van KLM zullen niet gehinderd worden door de acties.

Het is de tweede grote staking bij Air France in korte tijd. Vorige maand legde een kwart van de piloten het werk neer uit protest tegen bezuinigingen en lagere salarissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl