Labour-leider Jeremy Corbyn
NOS Nieuws

Strijd om leiding Labour gaat tussen Corbyn en Smith

Angela Eagle heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor het leiderschap van de Labourpartij in het Verenigd Koninkrijk. Ze steunt nu Owen Smith, om de kans te verhogen op wisseling van de wacht aan de top van de partij.

Eagle meldde zich als de eerste uitdager van Labour-leider Jeremy Corbyn. Ze geeft haar kandidatuur op nu Owen Smith meer steun voor zijn kandidatuur uit de Lagerhuis-fractie heeft gekregen. Eagle en Smith hadden afgesproken dat de kandidaat met de minste steun zich zou terugtrekken ten gunste van de ander.

Angela Eagle en Owen Smith

Na het brexit-referendum namen Eagle en Smith ontslag uit het schaduwkabinet van Labour. Net als veel andere aftredende schaduwministers vinden ze Corbyn ongeschikt als partijleider.

De meeste leden van de fractie zegden vervolgens hun vertrouwen in Corbyn op. Hij bleef toch aan, met als argument dat hij met ruime meerderheid was gekozen door de partijleden.

De strijd om het partijleiderschap gaat nu tussen Corbyn en Smith. De uitslag van de schriftelijke stemming onder de leden zal binnen twee maanden bekend zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl