Angela Eagle tijdens een televisiedebat over het brexit-referendum
NOS Nieuws

Rivaal Corbyn lanceert campagne voor leiderschap Labour-partij

Het Britse parlementslid Angela Eagle is haar campagne voor het leiderschap van de Labour-partij begonnen met een interview bij de BBC. Gisteren kondigde Eagle aan een gooi te doen naar het leiderschap van de Labour-partij. Eagle zegt dat ze een eind wil maken aan de verdeeldheid in de partij en de leden opnieuw bij elkaar wil brengen.

In het interview zei Eagle dat Jeremy Corbyn, de huidige leider, bij het brexit-referendum niet goed aan de achterban heeft uitgelegd waarom Groot-Brittannië in de EU moest blijven. Daarom is hij de steun binnen de fractie kwijtgeraakt, zegt Eagle. Volgens haar is Corbyn slecht bereikbaar en verstopt hij zich. Eagle noemt Jeremy Corbyn "niet een slechte man, maar geen goede leider".

Corbyn betreurt de kandidatuur van Eagle en hoopt dat ze terugkomt van haar besluit. Eagle zat ruim negen maanden in het schaduwkabinet van Corbyn. Vier dagen na het brexit-referendum diende ze haar ontslag in.

Labour-leider Corbyn ligt al langer onder vuur binnen zijn eigen partij. Na het brexit-referendum dienden partijgenoten een motie van wantrouwen tegen hem in. Corbyn weigert vrijwillig op te stappen.

Tijdens een interview met de BBC reageerde Corbyn vanmorgen op de suggestie dat hij zelf voor een Brits vertrek uit de Europese Unie had gestemd. "Ik verbaas me erover dat mij wordt gevraagd of ik voor een brexit heb gestemd. Ik heb alles gedaan wat ik kon om een brexit te voorkomen", zei Corbyn.

Corbyn roept zijn partijgenoten op om zijn leiderschap tot de volgende verkiezingen te respecteren. Vorig jaar won hij met steun van ruim 250.000 Labour-leden de leiderschapsverkiezingen binnen de Labour-partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl