Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens verliest en krijgt op haar donder van Sluiter

Het was Kiki Bertens sinds begin mei niet meer overkomen, maar in Bastad is ze in de eerste ronde van het plaatselijke WTA-toernooi uitgeschakeld. De Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands was met 7-5, 6-2 te sterk.

Bertens maakte in de Zweedse hitte een matte indruk. Na haar finaleplaats van vorige week in Gstaad kampt ze wederom met kuitproblemen. Ook op Roland Garros, waar ze de halve finales haalde, had ze last van diezelfde spier.

Sluiter komt de baan op

In de eerste set kon Bertens goed meekomen, maar vanaf 5-5 verloor ze vijf games op rij. Ze leverde de eerste set in met een dubbele fout en dat zinde haar coach Raemon Sluiter niet, die tijdens de pauze de baan opkwam.

"Waarom ga je op setpoint tegen voor een risicovolle service naar buiten? Je bent niet helder!", liet hij haar weten. "Vanaf nu punt voor punt spelen. Ik wil energie zien."

Raemon Sluiter was niet altijd even blij met het spel van Kiki Bertens

Bertens had nog een korte opleving. Ze kwam van 3-0 terug tot 3-2, maar leverde onnodig (eenvoudige volleymisser) opnieuw haar opslag in en vanaf dat moment was de koers gelopen. Haar volgende halte is olympisch Rio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl