Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens komt net tekort voor derde WTA-titel

Kiki Bertens is er niet in geslaagd haar derde WTA-titel te veroveren. De nummer 26 van de wereld verloor in het Zwitserse Gstaad in de finale met 6-4, 3-6, 4-6 van Viktorija Golubic, die voor eigen publiek voor het eerst een WTA-toernooi won.

In de eerste set waren de verschillen klein. Golubic, de 23-jarige nummer 105 van de wereld, kwam met een break op 4-3, maar leverde daarna drie games op rij in. In de tweede set speelde de Zwitserse met meer variatie, bracht ze geregeld haar ijzersterke enkelhandige backhand in stelling en maakte Bertens meer fouten.

Bertens komt net tekort voor titel in Gstaad

Ook in de derde set had Bertens het zwaar, maar op vechtlust bleef ze bij. Golubic, die al haar zeven breekkansen benutte, plaatste op 5-4 echter de beslissende break.

In Zwitserland kwam Bertens in het door regen geteisterde toernooi zaterdag twee keer en vrijdag drie keer in actie. Ze stond voor de tweede keer dit jaar in de eindstrijd van een WTA-toernooi.

"Het was geen makkelijke week, maar ik ben blij dat ik toch de finale heb gehaald", zei Bertens na afloop. Ook bedankte ze het publiek. "Al waren jullie iets meer op de hand van Viktorija, maar dat snap ik wel. Het was in elk geval een goede wedstrijd denk ik."

Viktorija Golubic (l) en Kiki Bertens met de prijzen in Gstaad

Goede prestaties

Eind mei veroverde de 24-jarige Bertens in Nürnberg haar tweede titel, na haar primeur in 2012 in het Marokkaanse Fès. Dit jaar haalde ze ook de halve finales van Roland Garros en kwam ze tot de derde ronde van Wimbledon.

Door haar goede prestaties in Gstaad stijgt Bertens maandag naar de 21ste plaats op de wereldranglijst. Bij winst was ze negentiende geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl