NOS Wielrennen

Sagan: het lot is mij gunstig gezind deze Tour

Tour de France 2016: samenvatting etappe 16

"Ik geloof in het lot. Ik verloor vaak op centimeters bij de finish, maar deze Tour zit het mee", zegt een blije Peter Sagan na zijn derde ritzege in deze Ronde van Frankrijk. De Slowaak troefde in de zestiende etappe Alexander Kristoff af.

Op het met kasseien bezaaide klimmetje in Bern waar de eindstreep was getrokken balde Kristoff al zijn vuisten in de veronderstelling dat hij had gewonnen, maar uit de finishfoto bleek vervolgens dat Sagan toch een paar centimeter eerder zijn wiel over de finishlijn had gedrukt.

Sagan dankt ploegmaten

Dat was goed nieuws voor de vele naar Bern afgereisde Slowaakse fans. "Heel mooi dat er hier zo veel langs de kant staan", zegt de 26-jarige regerend wereldkampioen. "Al ben ik hier in Zwitserland ook wel populair hoor!"

Eerder deze Tour de France won Sagan al de tweede en elfde etappe. Dat het hem nu weer lukt, dankt de Slowaak naar eigen zeggen vooral aan zijn ploeggenoten. "Ik ben ongelofelijk blij en moet mijn ploegmaten daarvoor bedanken. Ook voor het vertrouwen dat ze altijd in me hebben."

Houdt sponsor Oleg Tinkov nu ook woord?

Door zijn derde ritzege zet Sagan zijn ploegsponsor Tinkoff onder druk. De baas van dat bedrijf, de schatrijke Russische zakenman Oleg Tinkov, kondigde eerder dit jaar zijn vertrek aan uit de wielersport, maar liet vervolgens deze Tour weten dat mocht Sagan drie etappes winnen hij alsnog zou doorgaan als wielersponsor. Of Tinkov ook woord houdt, is nog niet bekend.

Sagan: ik geloof in het lot en dat is me goedgezind deze Tour

Mooie statistieken

Naast zijn ritzege kan Sagan ook een klein jubileum vieren. Hij reed vandaag zijn 100ste etappe in de Tour de France en daarvan eindigde hij bij liefst 51 in de toptien.

Bovendien lijkt Sagan gehecht te raken aan de groene trui. In 2012, zijn eerste Tourjaar, veroverde Sagan de groene trui voor het eerst, om dat kunstje in de drie daaropvolgende edities te herhalen. En ook nu voert de Slowaak het puntenklassement aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl