Khalid El Bakraoui
NOS Nieuws

Dader aanslag Brussel woest over shampooreclames

Terreurgroep IS heeft het testament gepubliceerd van een van de aanslagplegers in Brussel, Khalid El Bakraoui. Dat is de terrorist die zich bij de aanslagen op 22 maart opblies in het metrostation van Maalbeek.

In het testament spreekt Bakraoui zijn afkeer uit tegen de westerse maatschappij. Zo hebben westerse landen volgens hem geen respect meer voor vrouwen. "De vernedering gaat zo ver dat ze om shampoo te verkopen naakte vrouwen laten zien op elke hoek van de straat", schrijft Bakraoui in zijn testament.

Ook haalt hij uit naar de manier waarop er in de westerse cultuur naar prostitutie, porno en het homohuwelijk wordt gekeken. Hij spreekt zich ook uit tegen het feit dat homokoppels kinderen kunnen adopteren.

Dreigement

In het testament verwijst Bakraoui ook naar "genocides van moslims" in landen als Palestina, Bosnië, China en Irak. Volgens hem heeft het Westen daar miljoenen mensen gedood. "Weet dat de tijd dat jullie moslims vermoorden en dan met een gerust hart gaan slapen, voorbij is", dreigt hij. "Bloed voor bloed en vernietiging voor vernietiging."

De broer van Khalid, Ibrahim El Bakraoui, was een van de aanslagplegers op luchthaven Zaventem. Zijn testament kwam al eerder naar buiten. Dat stond op zijn laptop die na de aanslagen werd gevonden in een prullenbak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl