Ibrahim el-Bakraoui in Turkse gevangenschap
NOS Nieuws

Zaventem-terrorist: aangehouden verdachten wisten nergens van

Ibrahim el-Bakraoui, de terrorist die zich op 22 maart opblies in de vertrekhal van Zaventem, heeft op zijn laptop een verklaring achtergelaten die ontlastend is voor aangehouden verdachten. De laptop is gevonden in een vuilnisbak naast het appartement waar Bakraoui en Najim Laachraoui hun bommen in elkaar zetten.

De Standaard en andere Belgische kranten schrijven over het ingesproken bericht dat op de laptop staat en dat vermoedelijk gericht is aan de familie van Bakraoui. Het was al bekend dat hij in de boodschap zei zich opgejaagd te voelen en dat hij bang was opnieuw in de gevangenis te belanden.

In dezelfde boodschap noemt hij een aantal verdachten die zijn opgepakt als medeplichtigen van de daders van de aanslagen. Hij beschrijft per persoon wat hun aandeel is geweest: spullen inkopen en onderduikadressen of safehouses regelen. Maar ze zouden niet hebben geweten waaraan ze meewerkten.

Schaarbeek

Een van de medeplichtigen die Bakraoui noemt is de 28-jarige Mohamed Bakkali. Hij geldt als de man die het appartement in Schaarbeek huurde waar de bomgordels voor de aanslagen in Parijs zijn gemaakt. Verder zat terreurverdachte Salah Abdeslam er ondergedoken.

Bakkali zou nog een huis hebben gehuurd waar bomgordels zijn gefabriceerd en zijn auto is vaak gezien bij andere schuilplaatsen van de zelfmoordterroristen. Zijn advocaat wil de volledige inhoud van de laptop van Bakraoui inzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl