NOS Wielrennen

Geëmotioneerde Pantano: een droom die uitkomt

"Een ongelooflijke dag, dit is echt een droom die uitkomt." Met tranen in de ogen staat Jarlinson Pantano de pers te woord na zijn knappe overwinning in de zware bergrit naar Culoz.

De 27-jarige Colombiaan klopte in een sprint-à-deux drievoudig Touretappewinnaar Rafal Majka en boekte zo de grootste overwinning uit zijn carrière. "Ik ben heel blij. Zeker na alle tegenslag die we hebben gehad als ploeg. Dit is een onverwacht hoogtepunt. Dank aan mijn familie en het team."

IAM Cycling stopt na dit seizoen, omdat de Zwitserse sponsor geen geschikte co-sponsor heeft kunnen vinden. In de Tour zit het ook al niet mee. Kopman Mathias Frank stapte gisteren ziek af. "Mooi dat hij dit nu vanuit huis kan beleven", aldus Pantano, die vanavond de champagne mag ontkurken.

Clement tegen Pantano: niet ik, maar jij bent de beste

Ongetwijfeld wordt er een groot glas gereserveerd voor zijn ploeggenoot Stef Clement. De Nederlander liet opnieuw zien dat hij over de juiste combinatie van inhoud en ervaring beschikt. Net als Pantano koos Clement al vroeg voor de aanval en andermaal slaagde hij erin mee te zitten in de kopgroep.

"Iedereen die weg wilde vandaag, reed ook weg. Toen was het een kwestie van wie het spel het beste zou spelen. Ik dacht: ik ga het gewoon weer proberen." Dat lukte. Samen met ploegmakkers Jérôme Coppel en Pantano kwam Clement voorin de koers terecht.

'Pantano zei dat ik de beste was'

De drie hadden onderweg overleg over hun strijdplan. Clement: "Pantano wilde de verantwoordelijkheid in mijn schoenen schuiven, hij zei dat ik de beste was. Maar ik vond dat hij de beste van onze ploeg was." Dat was goed gezien, gelet op de winst van zijn ploeggenoot. "Dit is super voor hem en ook voor ons", aldus Clement.

In de afdaling van de Grand Colombier liet Clement zich terugzakken in de groep met favorieten. "Het was een moeilijke afdaling en het ging hard. Ik zag een Sky-renner in de berm liggen (Mikel Nieve, red.) Toen deed ik rustig aan."

  • AFP
    Jarlinson Pantano komt met zijn handen omhoog over de finish

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl