NOS Wielrennen

Knaven: Froome is gretig en dan krijg je dit soort acties

Knaven: had een grotere groep aanvallers verwacht

"Chris Froome is goed en alert en de rest van de ploeg ook." Sky-ploegleider Servais Knaven heeft niets klagen halverwege de Ronde van Frankrijk. Zijn kopman draagt de gele trui en wist in een vlakke rit ook nog eens zijn voorsprong uit de bouwen.

"Ik had nooit gedacht dat ik met Sagan zou sprinten om de ritzege", zei Froome na afloop. De groenetruidrager klopte de geletruidrager in een sprint, zes seconden voor het jagende peloton. Met zes bonificatieseconden erbij pakt Froome dus twaalf seconden winst.

Tour de France 2016: samenvatting etappe 11

"Elke seconde kan tellen. Dit was geen bewuste keuze, maar we wisten dat het kon gebeuren", zegt Knaven. "Ik had verwacht dat er vijftien à twintig renners weg zouden rijden, maar Peter Sagan reed zo hard dat niemand mee kon, behalve Froome. Toen heeft hij de keuze gemaakt om weg te rijden."

Knaven weerspreekt de theorie dat Froome zich onzeker voelt in de bergen en daarom op het vlakke en in de afdaling tijd pakt. "Ik denk niet dat hij bang is bergop, ik denk dat hij heel graag wil koersen. Hij is gretig en dan krijg je dit soort acties. Als hij dit soort dingen doet, weten we: hij is goed."

Het algemeen klassement na de elfde etappe

Kopman dankt zijn knechten

Froome zelf bedankte na afloop vooral zijn teamgenoten. "Ik kon de hele dag vertrouwen op mijn teamgenoten. Ze verslapten nooit en waren altijd voorin het peloton. Daarom kon ik aan het einde van de etappe nog mee met Sagan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl