NOS Wielrennen

Sagan: ontsnappen met 'Froomey', dat kun je niet plannen

Sagan over aanval met Froome: dit was echt gek

"Dit was echt gek..." De eerste reactie van ritwinnaar Peter Sagan over de onverwachte ontknoping van de elfde etappe in de Tour de France sprak boekdelen.

Na een door waaiers bepaalde etappe sloeg de Slowaakse wereldkampioen de handen ineen met uitgerekend klassementsaanvoerder Chris Froome. Beiden schakelden een ploegmaat in (Maciej Bodnar en Geraint Thomas) om in de straten van Montpellier een beslissend gaatje te slaan.

"Ik ging met Bodnar, en Froomey en Geraint Thomas kwamen met ons mee", aldus Sagan. "Ik zei: we zijn te sterk voor ze. Ze gaan ons nooit meer terugpakken."

Tour de France 2016: samenvatting etappe 11

´Groen en geel in aanval is ongelofelijk´

Met zijn vieren bleven ze uit de greep van het peloton en zo kon de drager van de groene trui eenvoudig naar zijn tweede ritzege in deze Tour sprinten. En dus was Sagan buitengewoon in zijn nopjes over de coup.

"Vandaag had iedereen het over die gigantische wind, maar die was er alleen in de laatste 20 kilometer. Om dan toch te ontsnappen met het geel, het groen en twee sterke knechten als Bodnar en Thomas is ongelooflijk. Dat kun je niet plannen, dat gebeurt gewoon."

Froome: dankzij mijn teamgenoten kon ik aanvallen

In de Pyreneeën verbaasde Froome al met zijn aanval in de afdaling, vandaag pakt hij opnieuw tijd op voor hem vreemd terrein. In de vlakke finale naar Montpellier sprong hij met Sagan met twee anderen weg. "Ik had nooit gedacht dat ik met Sagan zou sprinten om de ritzege", reageerde de geletruidrager.

"Ik kon de hele dag vertrouwen op mijn teamgenoten. Ze verslapten nooit en waren altijd voorin het peloton. Daarom kon ik aan het einde van de etappe nog mee met Sagan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl