President Obama in Dallas
NOS Nieuws

Obama in Dallas: we komen sterker uit deze tragedie

In aanwezigheid van president Obama is in Dallas de schietpartij van vorige week herdacht. Een man schoot toen vijf agenten dood, negen andere agenten en twee burgers raakten gewond.

Obama zei tegen de honderden aanwezigen dat hij meevoelde met de mensen in Dallas. Hij zei verder dat de raciale tegenstellingen in Amerika weliswaar toegenomen lijken, maar dat hij gelooft dat dat niet zo is en dat zijn land sterker uit deze tragedie tevoorschijn zal komen.

"Ondanks de verbeteringen is er nauwelijks troost voor die mensen die slachtoffer worden van geweld. Ik heb al te veel van dit soort herdenkingen meegemaakt als president, maar we komen niet uit deze cyclus door te blijven beklemtonen wat anderen fout doen. Wel door de krachten te bundelen en het goede te doen. Niemand is perfect", sprak de president.

'We moeten wanhoop verwerpen'

Pistool

Hij sprak zijn waardering uit voor het werk van de Amerikaanse politie. "Zij horen zelden een bedankje. Terwijl wij onze straten overspoelen met wapens. Kinderen komen gemakkelijker aan een pistool, dan een boek of computer."

Ook oud-president George W. Bush sprak op de herdenkingsbijeenkomst. Hij wees erop dat mensen te vaak geneigd zijn om bij andere groepen de slechtste dingen te benadrukken, terwijl ze van de eigen groep bij voorkeur de goede dingen naar boven halen.

Uit respect voor de omgekomen agenten waren vijf stoelen bij de ceremonie niet bezet.

Kinderen komen gemakkelijker aan een pistool dan aan een boek of computer

President Obama in Dallas

De schietpartij was vorige week tijdens een demonstratie in Dallas tegen de dood van twee zwarte mannen. Zij waren doodgeschoten door de politie in Louisiana en Minnesota. Aan het einde van de betoging werd vanuit het niets het vuur geopend op de agenten.

De dader had zich verschanst in een parkeergarage. Na een paar uur vruchteloos onderhandelen doodde de politie hem met een bomrobot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl