Politiechef David Brown tijdens een persconferentie afgelopen week
NOS Nieuws

Schutter Dallas tergde politie tijdens 'onderhandelingen'

De man die afgelopen week in Dallas vijf agenten doodschoot, heeft de politie twee uur aan het lijntje gehouden en getergd, voordat politiechef David Brown opdracht gaf hem met een bom uit te schakelen. Dat vertelde Brown in het CNN-programma State of the Union.

De politiechef zei dat er contact met Micah Johnson was gelegd om te onderhandelen, maar dat Johnson dat niet serieus opvatte. "Hij eiste eerst een zwarte onderhandelaar, maar tijdens het gesprek begon hij te lachen. Op een zeker moment begon hij zelfs te zingen en vroeg hij ons hoeveel agenten hij precies had gedood", zei Brown.

Bloedletters

De 25-jarige zwarte Afghanistan-veteraan Johnson was na zijn aanslag vermoedelijk gewond geraakt door een politiekogel. In het gebouw waarin hij zich verschanste, schreef hij met bloed de letters RB en andere notities op de muur.

De politie heeft nog geen idee waar die afkorting voor staat en wat de andere notities te betekenen hebben. Onderzoek in het huis van Johnson levert misschien aanwijzingen op, zei politiechef Brown.

Politiechef David Brown

Hij zei dat hij na twee uur opdracht gaf om de schutter met een bomrobot uit te schakelen, omdat verder praten geen zin had en omdat het te gevaarlijk was om het gebouw binnen te gaan. "Het risico bestond dat hij een nieuwe aanval zou uitvoeren en dat hij nog veel meer van mijn mensen zou doden voordat we hem konden doden", zei Brown.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Micah Johnson thuis meer wapens had en grondstoffen voor explosieven, en dat hij vermoedelijk het plan had om een zwaardere aanslag te plegen. Hij volgde een paar jaar geleden een intensieve opleiding in aanvalstechnieken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl