De vlag van Groot-Brittannie in Brussel
NOS Nieuws

EU wil zo snel mogelijk duidelijkheid van nieuwe Britse premier

Brussel hoopt dat de nieuwe Britse premier, Theresa May, zo snel mogelijk duidelijkheid schept over het Britse vertrek uit de EU. De artikel-50-procedure, waarmee de brexit-in gang kan worden gezet, moet volgens de EU zo snel mogelijk ingaan.

De Duitse bondskanselier Merkel zegt dat de Britten zo snel mogelijk duidelijk moeten maken hoe de relatie zal zijn met de EU. Eurocommissaris Pierre Moscovici zei na afloop van de Eurogroep in Brussel dat artikel 50 een voorwaarde is om onderhandelingen te kunnen beginnen.

Obama

Scheidend premier Cameron zei eerder dat hij het aan zijn opvolger wil laten wanneer de procedure voor de brexit wordt opgestart. Cameron hield er rekening mee dat er pas in oktober een opvolger zou zijn. De benoeming van May zet de onderhandelingen waarschijnlijk in een stroomversnelling, aangezien zij woensdag al wordt geïnstalleerd.

President Obama is ervan overtuigd dat de speciale band tussen de VS en Groot-Brittannië ook onder May dezelfde zal blijven, heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl