Burgemeester Rawlings van Dallas

Burgemeester: er was maar één schutter in Dallas

Micah Xavier Johnson, de 25-jarige man die gisterochtend in Dallas door de politie met een robotbom is gedood, is de enige schutter geweest bij de schietpartij op agenten. Burgemeester Rawlings van Dallas zegt dat andere verdachten die zijn opgepakt niets met het geweld te maken hebben.

Bij de schietpartij kwamen vijf politieagenten om het leven, zeven anderen raakten gewond. Dat gebeurde tijdens een demonstratie tegen het gewelddadige optreden van de politie tegen zwarte Amerikanen, waarbij honderden mensen aanwezig waren. Toen het vuur werd geopend waren er zo'n twintig mensen onder de betogers die wapens en beschermende kleding droegen. Daardoor bestond de angst dat er verschillende schutters waren. Uiteindelijk is vastgesteld dat alle schoten door één schutter, Johnson dus, zijn gelost.

AR-15

Johnson heeft een halfautomatisch geweer gebruikt van het type AR-15. Dat machinegeweer is in de VS relatief makkelijk te krijgen.

Burgemeester Rawlings zei verder dat Johnson tijdens onderhandelingen de keuze kreeg om zich over te geven of op zijn plek te blijven in de parkeergarage waar hij zich had verschanst. Hij koos ervoor om te blijven zitten, aldus Rawlings.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl