NOS Nieuws

Zaak Utrechtse serieverkrachter niet over

De zaak tegen de Utrechtse serieverkrachter, Gerard T., hoeft niet over te worden gedaan. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem woensdag beslist.

De advocaat van Gerard T. had dat geëist, omdat hij geen eerlijk proces zou hebben gehad. De rechtbank legde T. in februari een celstraf van zestien jaar op voor vier verkrachtingen tussen 1995 en 2001.

Rechercheurs

Wel heeft het hof bepaald dat het Openbaar Ministerie moet aantonen dat de rechercheurs die aan de zaak werkten, bevoegd waren om het onderzoek uit te voeren. De advocaat twijfelt of de agenten bevoegd waren om dna af te nemen.

Het dna zou door onzorgvuldig handelen vervuild zijn geraakt en dus niet meer als bewijsmateriaal mogen dienen, volgens de verdediging van T.

Lokfiets

T. liep in juli vorig jaar tegen de lamp na een arrestatie voor de diefstal van een lokfiets. T. moest toen dna afstaan en dat bleek overeen te komen met dna uit drie verkrachtingszaken.

De eis van de advocaat om de agenten te horen die de lokfiets in Nieuwegein hebben neergezet, is door het hof afgewezen. Volgens de advocaat hebben de rechercheurs de fiets expres voor de deur van T. gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl