Rechtbanktekening van de verdachte
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Utrechtse serieverkrachter eist nieuw proces

Gerard T., de man die bekendstaat als de Utrechtse serieverkrachter, wil dat zijn zaak wordt overgedaan. T. werd veroordeeld tot zestien jaar cel wegens vier verkrachtingen, maar volgens zijn advocaat heeft hij geen eerlijk proces gehad.

Advocaat Krikke zegt dat het eerdere proces nietig verklaard moet worden. Dat verzoek deed hij tijdens een zitting in hoger beroep bij het Hof in Arnhem.

Het proces bij de rechtbank in Utrecht verliep volgens de advocaat oneerlijk omdat bijna al zijn verzoeken voor onderzoek werden afgewezen. Hij wil onder meer weten hoe politie en justitie aan het dna van T. zijn gekomen en of dat rechtmatig is gebeurd.

Gebrek aan geweten

Drie verkrachtingen vonden plaats in 1995, een in 2001. Allemaal in de buurt van Utrecht. T. kreeg de maximale straf die de rechtbank kon opleggen.

De rechter was eerder dit jaar duidelijk in haar oordeel. T. zou beschikken over een "volstrekt gebrek aan geweten". Hij is volgens de rechter bruut te werk gegaan en heeft zijn slachtoffers een onbevangen leven afgenomen.

Advertentie via Ster.nl