NOS NieuwsAangepast

Willem-Alexander: Máxima moet nu echt rust houden

Met koningin Máxima gaat het "heel goed". Koning Willem-Alexander reageerde vanmiddag tijdens een werkbezoek in Katwijk op de lichte hersenschudding van de koningin.

"Een ongeluk zit in een klein hoekje", zei Willem-Alexander toen een omstander hem "het beste met uw vrouw" wenste.

Willem-Alexander over hersenschudding Máxima: een ongeluk zit in een klein hoekje

Eerder vandaag werd bekend dat Máxima de hersenschudding afgelopen vrijdag bij een val heeft opgelopen.

Tegen het ANP zei Willem-Alexander dat Máxima het komende tijd echt kalm aan moet doen. De afgelopen dagen had ze volgens de koning last van hoofdpijn. "Ze is vijf dagen doorgelopen met een hersenschudding. Ze moet nu echt rust houden, anders duurt het te lang."

Landgoed

De koningin was maandag ondanks haar val aanwezig bij de ontvangst van de Griekse president Pavlopoulos op Paleis Noordeinde.

De Rijksvoorlichtingsdienst zegt niets over de bijzonderheden van de val. De RVD wil alleen kwijt dat Máxima in Wassenaar is gevallen. Onduidelijk is of dat in huis is gebeurd, op landgoed De Horsten, of elders in Wassenaar.

Pers

Overmorgen staat de halfjaarlijkse fotosessie van het koninklijk paar en hun kinderen op het programma. Vrijdagochtend zal worden besloten of Máxima daaraan deelneemt.

De sessies zijn bedoeld om de pers tegemoet te komen, zodat zij zich houden aan een niet verplichte mediacode. Die is in het leven geroepen om "de persoonlijke levenssfeer van de leden van het Koninklijk Huis te respecteren".

De koning was vanmiddag in Katwijk in een woonzorgcentrum waar tien vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, woonruimte hebben gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl