NOS Nieuws

Koning bezoekt vluchtelingen in Katwijk

Koning Willem-Alexander heeft een werkbezoek gebracht aan vluchtelingen in Katwijk. Hij deed dat op uitnodiging van burgemeester Wienen (CDA), die voorzitter is van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Het bezoek begon bij een woonzorgcentrum waar tien vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, woonruimte hebben gekregen. De tien volgen daar een opleiding tot verzorger of verpleegkundige. Willem-Alexander sprak met hen over hun ervaringen.

De vluchtelingen vonden het leuk dat de koning langskwam. "Ik was erg zenuwachtig, maar hij was heel vriendelijk en grappig", lacht een van hen. "Het was net alsof ik met een collega stond te praten."

Multiculturele wijk

Na het woonzorgcentrum ging de koning naar een buurtcentrum in een wijk met veel sociale woningbouw waar meer dan dertig verschillende nationaliteiten wonen. Hij sprak hier met buurtbewoners en medewerkers over de sociale functies van het centrum.

Het bezoek werd afgesloten bij de Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekerscentrum Katwijk. Die is in 2008 opgericht om bewoners van het asielzoekerscentrum te helpen.

Willem-Alexander bracht vergelijkbare werkbezoeken onder meer aan de Schilderswijk in Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl