Toenmalig Real Madrid-trainer José Mourinho en Manchester United-manager Alex Ferguson tijdens een CL-duel in 2013
NOS Voetbal

Ferguson: Mourinho is enorme verbetering voor United

De komst van trainer José Mourinho naar Manchester United is een enorme verbetering ten opzichte van Louis van Gaal. Dat heeft oud-trainer en clublegende Alex Ferguson gezegd in een interview met Sky Sports.

"Ik denk dat hij een enorme verbetering is, echt waar", zei Ferguson. "Als het gaat om kwaliteit, charisma en de successen die hij heeft gehad, zoals de Champions League winnen met twee clubs, dan kun je niet om hem heen. Ik denk dat Manchester United de juiste club voor hem is."

Mourinho werd dinsdag officieel gepresenteerd in Manchester als opvolger van Van Gaal, die in mei werd ontslagen. Toen de Nederlander in juli 2014 naar United kwam, duurde het drie maanden voor Ferguson iets van zich liet horen. "Briljant", noemde de clublegende de werkwijze van Van Gaal destijds.

Sneer

Tijdens zijn eerste persconferentie bij Manchester United deelde Mourinho tussen de regels door ook al een sneer uit naar Van Gaal. "Wayne Rooney zal bij mij nooit vijftig meter van het doel spelen. Hij is bij mij een nummer 9, een nummer 10 of een nummer 9,5. Maar nooit een nummer 6 of 8", zei de Portugees. Van Gaal liet Rooney nog weleens terugzakken.

Ferguson stond van 1986 tot en met 2013 aan het roer in Manchester en boekte vele successen. Daarna werd het minder met de prestaties: zijn opvolger David Moyes (2013/2014) stond met lege handen en ook onder Van Gaal kon United niet imponeren, hoewel dit seizoen wel de FA Cup werd veroverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl