NOS VoetbalAangepast

Sir Alex Ferguson prijst Van Gaal

Sir Alex Ferguson is vol lof over Louis van Gaal. Voor de camera van MUTV, het clubkanaal van Manchester United, zei de legendarische oud-trainer dat hij de huidige coach van United "briljant" vindt.

Ferguson, die 27 jaar hoofdtrainer was van Manchester United (1986-2013) en met de club alle prijzen won die er te winnen zijn, heeft lang gewacht voordat hij met een oordeel kwam over de werkwijze van Van Gaal. De Schot, wiens opvolger David Moyes vorig seizoen door slechte resultaten aan de kant werd gezet, staat volledig achter de keuzes die Van Gaal heeft gemaakt.

Ferguson: "Louis van Gaal heeft veel veranderingen doorgevoerd en misschien is dat wel goed. Hij heeft schoon schip gemaakt en bouwt nu aan zijn eigen team. Zoals hij de zaken aanpakt, vind ik uitstekend."

Ferguson, sinds mei 2013 met pensioen, heeft nog geen moment spijt gehad van zijn afscheid als coach. "Ik was voor het eerst van mijn leven op vakantie in december. Daar aan de rand van het zwembad in Abu Dhabi zei ik tegen mijn vrouw Cathy: eigenlijk had ik nu op Carrington moeten zijn." Carrington is het trainingscomplex van Manchester United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl