Oleksandr Zintsjenko in actie namens Oekraïne in actie tegen Polen op het EK in Frankrijk
NOS Voetbal

Oekraïens talent Zintsjenko naar City, PSV in de markt voor huur

Manchester City neemt Oleksandr Zintsjenko van FC Oefa over. De 19-jarige Oekraïner zal eerst bij een andere club worden gestald. PSV wordt genoemd als gegadigde om Zintsjenko te huren.

Omstreden besluit

Zintsjenko doorliep de jeugdopleiding van Sjachtar Donetsk, maar koos in februari 2015 voor een overstap naar middenmoter FC Oefa in de Russische Premjer Liga. Die overstap werd hem vanwege de spanningen tussen Oekraïne en Rusland niet in dank afgenomen.

Om die reden werd Zintsjenko in eerste instantie ook niet opgenomen in de Oekraïense voorselectie voor het EK. Bondscoach Michajlo Fomenko kwam echter op zijn besluit terug en besloot drie spelers met een achtergrond in de Russische competitie alsnog mee te nemen.

De aanvallende middenvelder kwam in alle groepsduels in actie, maar kon niet voorkomen dat zijn land met drie nederlagen huiswaarts keerde.

Jongste doelpuntenmaker

In het oefenduel met Roemenië (3-4 zege) op 29 mei 2016 onttroonde Zintsjenko zijn illustere landgenoot Andrej Sjevtsjenko als jongste doelpuntenmaker ooit in het shirt van Oekraïne. Hij was toen 19 jaar en 165 dagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl