Bewindslieden tijdens Kamerdebat over zorgfraude vorig jaar
NOS Nieuws

Zorgbestuurder verdacht van verduisteren 1,5 miljoen

Een bestuurder van een zorginstelling in Zuid-Holland heeft vermoedelijk in vijf jaar tijd ruim 1,5 miljoen euro verduisterd. De man en zijn vriendin zijn aangehouden.

De recherche zorgfraude heeft vier anderen gearresteerd voor medeplichtigheid.

De naam van de zorginstelling in Zuid-Holland is niet bekendgemaakt. Het is een stichting die zorg en huisvesting biedt aan licht verstandelijk gehandicapten. Jaarlijks komen daar miljoenen aan zorggeld binnen voor het leveren van zorg in natura.

De bestuurder is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en het opmaken van valse jaarrekeningen. Zijn vriendin is aangehouden voor witwassen. Er is beslag gelegd op hun banksaldi.

Twee bestuurders van een projectontwikkelaar en twee leden van de raad van toezicht van de zorginstelling zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Nog twee mensen zijn verhoord.

Luxe

Er zijn woningen en kantoren van de verdachten doorzocht. Vier luxe personenauto's, sieraden, horloges, administraties en computers zijn in beslag genomen.

Het jaarsalaris van de bestuurder lag volgens de jaarrekening onder de balkenendenorm, maar is volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk een veelvoud daarvan.

Eind vorig jaar begon het OM een onderzoek naar aanleiding van een melding van verdachte transacties door de FIU, de Financial Intelligence Unit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl