Een van de officials ruimt een opblaasbare banaan op
NOS Voetbal

Feyenoord mag in Europa toch met publiek spelen

Het arbitragehof voor de Sport (CAS) heeft de straf verminderd die Feyenoord door het tuchtcollege van de UEFA kreeg opgelegd vanwege een racistische uiting van een supporter.

De Rotterdamse club was veroordeeld tot een boete van 50.000 euro en het spelen van de eerstvolgende Europese wedstrijd zonder publiek, nadat een supporter in februari 2015 in het thuisduel met AS Roma een opblaasbanaan op het veld van De Kuip gegooid had.

Gudde over 'Roma-tuig': het is een enorm dilemma voor de club

Het CAS maakte daar een voorwaardelijke straf van. Als er zich de komende drie jaar weer een incident voordoet dat volgens de UEFA van racistische aard is, volgt er alsnog een duel in een lege Kuip. De boete van 50.000 euro blijft staan.

Reactie Feyenoord

De directie van Feyenoord heeft gemengde gevoelens bij de uitspraak van het CAS, vooral omdat het om racisme gaat. "In moreel opzicht raakte deze straf ons in de ziel", laat algemeen directeur Eric Gudde weten.

Gudde: dat de voorwaardelijke straf blijft staan, doet zeer

"Racisme staat heel ver van ons weg. Ik ben dan ook teleurgesteld dat we het CAS niet volledig hebben kunnen overtuigen dat de veroordeling vanwege racisme door een supporter onzinnig is. Temeer daar we konden aantonen dat de supporter die de banaan op het veld gooide van Antilliaanse afkomst is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl