Eric Gudde speecht tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord
NOS Voetbal

Feyenoord treurt om 'Roma-tuig' en kijkt uit naar nieuw stadion

Eric Gudde heeft op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord zijn zorgen geuit over 'zogenaamde fans' en enthousiast gesproken over de plannen van een nieuw stadion.

De algemeen directeur van Feyenoord schoot opvallend uit z'n slof bij het begin van zijn speech. Aanleiding: de misdragingen van Feyenoord-fans rond het Europa League-duel met AS Roma, alweer bijna een jaar geleden.

Wij moeten de eerstvolgende Europese wedstrijd zien te overleven.

Eric Gudde
  • Pro Shots
    Dirk Kuijt volgt geconcentreerd de speech van Eric Gudde
  • Pro Shots
    Spelers van Feyenoord op de nieuwjaarsreceptie
  • Pro Shots
    Lex Immers, Jens Toornstra en Michiel Kramer

"Weer gezichtsverlies. Een gestaakte wedstrijd en een torenhoge boete. Dat geld had ik liever opnieuw in de jeugdopleiding gestopt", mopperde Gudde.

"Dit zit ons buitengewoon hoog, omdat niemand belangrijker is dan de club. Wij moeten de eerstvolgende Europese wedstrijd zien te overleven. We moeten geen wenkbrauwen meer laten fronsen in Zwitserland", doelt Gudde op Zürich, waar het UEFA-kantoor zich bevindt.

"Het is een enorm dilemma voor de club. Welke drastische maatregelen zal Feyenoord moeten nemen om de eerstvolgende Europese wedstrijd goed te laten verlopen?" Het antwoord op die vraag moest Gudde vooralsnog schuldig blijven.

Gudde over 'Roma-tuig': het is een enorm dilemma voor de club

Maar Gudde had ook positief nieuws. Hoewel het nog wel even gaat duren, lijkt er nu echt een nieuw stadion te komen. Gudde: "Afgelopen woensdag heeft de gemeente Rotterdam een concept-gebiedsvisie voor het stadionpark uitgelegd."

Het is de bedoeling dat er een groot sportcomplex komt, met ook winkels, woningen en een theater. Er moet elke dag wat te doen zijn, om winst te kunnen maken. Voor de locatie zijn drie opties: twee aan de Nieuwe Maas, aan weerskanten van de wijk Veranda, en één in de Stadiondriehoek, bij de huidige Kuip.

Visiekaart Stadionpark met stadionlocaties in Rotterdam

Wanneer er een nieuw stadion komt, valt volgens Gudde nog niet exact te zeggen. "Daar ga je misschien van schrikken. Ik denk als de plannen de komende maanden goed worden afgestemd, dan wordt het 2021 of 2022."

Gudde verwacht nieuw stadion Feyenoord in 2021 of 2022

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl