Teleurstelling bij Stan Wawrinka op Wimbledon
NOS Sport

Einde oefening voor coach Krajicek met Wawrinka op Wimbledon

Stan Wawrinka heeft de tweede ronde op Wimbledon niet overleefd. De als vierde geplaatste Zwitser boog voor de Argentijn Juan Martín Del Potro, die de kwartfinalist van 2015 met 3-6, 6-3, 7-6 (2), 6-3 terugwees.

Del Potro staat voor het eerst sinds drie jaar weer op het gras van Londen. Blessureleed speelde hem de afgelopen jaren parten. Del Potro is daardoor afgezakt naar de 165ste plek op de wereldranglijst, maar mag meedoen aan Wimbledon op basis van prestaties uit het verleden.

Hij bewees dat drie polsoperaties en tegenslagen in het herstelproces hem niet van zijn kwaliteiten hadden beroofd. Nog altijd bleek zijn forehand machtig en zijn opslag dodelijk.

In de rally's kon hij het verschil niet maken, want daarvoor was zijn backhand te zwak, maar met zijn forehands bracht hij de sinds kort door Richard Krajicek begeleide Wawrinka vaak in het nauw. En die hielp de Argentijn een handje met slordig spel en 48 onnodige fouten.

Samenwerking met Krajicek geen succes

Wawrinka wordt tijdens het grasseizoen begeleid door Krajicek, maar zonder succes. Op Queen's vloog hij er al in de eerste ronde uit, waardoor hij met Krajicek als coach slechts een partij won.

Juan Martín Del Potro gaat als winnaar de baan af

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl