NOS Sport

Krajicek aan de slag als grascoach van Wawrinka

Richard Krajicek gaat de komende vier weken aan de slag als coach van Stan Wawrinka. Dat maakte de Zwitser, winnaar van Roland Garros in 2015, vrijdag bekend. De aanstelling van de Nederlander is puur voor het grasseizoen.

Wawrinka wil met het oog op Wimbledon, dat eind juni begint, zijn prestaties op gras verbeteren. De tweevoudig grandslamwinnaar kwam op dat toernooi nog nooit verder dan de kwartfinales. Hij ziet in Krajicek, winnaar van Wimbledon in 1996, de ideale man hem te helpen. Wawrinka laat via Twitter weten erg gelukkig te zijn met de toevoeging van Krajicek aan zijn begeleidingsteam.

Voor Krajicek is dit de eerste keer dat hij aan de slag gaat als coach. De andere coaches van de 31-jarige Wawrinka, de huidige nummer vijf van de wereld, zijn Magnus Norman en Yannick Fattebert.

'Ook na Wimbledon aan de slag als coach'

Het begeleiden van Wawrinka in aanloop naar en tijdens Wimbledon is mogelijk niet het laatste wat Krajicek gaat doen. Hij laat aan de NOS weten dat het "realistisch" is dat hij ook na Wimbledon aan de slag gaat als coach.

Begin dit jaar deed Krajicek een open sollicitatie om als begeleider aan de slag te gaan. Tijdens het ABN Amro-toernooi, waarvan hij toernooidirecteur is, liet hij weten graag coach te willen worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl