Schade bij een tuinbouwbedrijf door het noodweer
NOS Nieuws

Boeren kunnen werktijdverkorting aanvragen vanwege noodweer

Boeren en tuinders die door het noodweer minder werk hebben, kunnen per direct werktijdverkorting aanvragen voor hun werknemers. Het kabinet vindt dat de buitengewone weersomstandigheden van de afgelopen tijd in Brabant en Limburg niet tot het gewone ondernemersrisico kunnen worden gerekend en komt hun daarom tegemoet.

Land- en tuinbouwbedrijven die van de regeling gebruik willen maken, moeten voor minimaal 20 procent van de werkweek werkvermindering aanvragen. Verder mag er minimaal twee en maximaal 24 weken gebruik van worden gemaakt.

WW-uitkering

Als aan die voorwaarden is voldaan, kan een bedrijf voor de betreffende werknemers een WW-uitkering krijgen voor de niet-gewerkte uren, met ingang van de datum waarop de aanvraag bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid binnenkomt.

Staatssecretaris Van Dam zei eerder deze week dat er geen financiële steun komt voor de boeren in Brabant en Limburg, omdat het noodweer "heel erg" was, maar geen ramp. Hij zei dat ze zelf voor de schade moeten opdraaien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl