Adam Maher op de eerste training van PSV
NOS Voetbal

Het boek PSV is door Maher bijna gesloten

Als verlosser zette Adam Maher in 2013 als 19-jarig supertalent zijn eerste stappen op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Na magere jaren in Eindhoven zagen de fans in Maher de aankoop die hun club naar een hoger niveau zou brengen. De grote belofte werd nooit ingelost en drie jaar later wil Maher weg bij PSV.

"Ik wil ergens anders aan spelen toekomen", vertelt de inmiddels 22-jarige middenvelder. Het afgelopen seizoen was zijn bijdrage minimaal bij de landskampioen. Na de komst van Marco van Ginkel in de winterstop belandde Maher zelfs op de tribune.

Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en daar twijfel ik sowieso niet aan.

Adam Maher

Tijdens de vakantie heeft de voormalig speler van AZ goed kunnen nadenken over zijn toekomst. "Ik heb alle tijd gehad en ben tot de conclusie gekomen dat ik wil spelen." Maher zegt dat hij ook in de spiegel heeft gekeken, maar hij lijkt niet erg kritisch op zijn eigen prestaties.

"Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en daar twijfel ik sowieso niet aan. De jaren hiervoor heb ik bijna alles gespeeld, waarvan sommige wedstrijden heel goed. Dus dat zal het niet zijn."

Adam Maher in betere tijden bij PSV

Het boek PSV lijkt dus gesloten. Alhoewel met twee landstitels en een Johan Cruijff Schaal zijn periode bij de Eindhovenaren qua prijzen succesvol kan worden genoemd, kon de creatieve middenvelder nimmer potten breken. "Ik train nu voor mezelf hier om fit te blijven."

Buitenland of binnenland?

Een buitenlands avontuur lijkt voor Maher de volgende stap in zijn carrière. Maar hij sluit ook een binnenlandse transfer niet per definitie uit. "Ik ben Nederland zeker nog niet zat. Ik heb alles te danken aan dit land. Ik houd alle opties open. Ik weet dat er iets speelt, dus we wachten het af en dan kijk ik wat de beste optie is."

Maher staat nog tot de zomer van 2018 onder contract bij PSV, maar de club is bereid om mee te werken aan een transfer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl